Софиянци хранят болни врачани за над милион лева

Софиянци хранят болни врачани за над милион лева

Столичната фирма „Ди Ти Ай Солюшънс“ ООД ще предоставя храната на лежащо болните във врачанската МБАЛ „Христо Ботев“. Това ще става чрез кетъринг. Дружеството, намиращо се на бул. „Витоша“ е било единственото, подало офертата си в обявената обществена поръчка. Документите са внесени в последния за това ден – 11 октомври, научи „Северозапад днес“. Основната дейност на фирмата, която поема кетъринга на врачанската болница е електромобилност, опазване на околната среда, зелени системи, търговска дейност, изразяваща се в търговия на стоки и и др.

Дружеството ще обслужва МБАЛ „Христо Ботев“ за срок от две години. Максималната обща прогнозна стойност на процедурата е до един милион и 80 хил. лв. без ДДС. Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на болницата.

Едно от задължителните условия на обществената поръчка е ежедневно приготвяне и доставка на готова храна по одобрени от възложителя менюта, съгласно видовете диети, които се ползват от лечебното заведение, както и приготвяне и доставка на храна за персонала на лечебното заведение. Друго условие, поставено от врачанската лечебница е доставка на пакетирана храна.

От МБАЛ „Христо Ботев“ обявиха и изискванията си точно какви трябва да са менютата на лежащо болните и дежурния персонал. Освен по 400 гр. кисело мляко, на закуска от понеделник до неделя пациентите трябва да получават геврек със сусам, кифла с мармалад, милинка или тутманик плюс 40 гр. шоколад ежедневно.Интересен е обявеният вариант за дежурния персонал във врачанската болница. Освен зрял боб яхния, леща и постен славянски гювеч за обяд и вечеря ще получават постно зеле, пиле фрикасе, мусака, домати с ориз, руло „Стефани“, по един варен кренвирш с гарнитура. Само два пъти в седмицата - сряда и събота ще получат печени кюфтета или кебапчета с гарнитура. Ежедневно кетъринг фирмата ще предоставя на персонала чай и кафе.За цялостната реализация на дейностите спечелилата фирма трябва да разполага със собствен или нает за приготвяне на готова храна обект тип кухня – майка. Тя трябва да е на разстояние на не повече от 50 км. от седалището на МБАЛ „Христо Ботев“. Дружеството трябва да има минимум 1 готвач, с 5-годишен опит, един помощник готвач, диетолог/ инструктор по хранене и по двама работник кухня и шофьори. До избор на кетъринг фирма във врачанската болница се стигна поради изцяло остарялото и амортизирано оборудване в досегашния кухненски блок на болницата.
2021-10-15 14:48:20