Стрийт фитнес прави читалището в Крушовица с финансиране от Lidl

Стрийт фитнес прави читалището в Крушовица с финансиране от Lidl

Повече от 200 деца и младежи от Крушовица и региона ще могат да използват спортна площадка за стрийт фитнес, която ще бъде изградена от Народното читалище „Просвета“ в с. Крушовица в рамките на проект, финансиран от Lidl България. С хубавата новина се похвали председателят на читалището в селото Цвети Дамянова.

Проектът е с продължителност 8 месеца, а неговите дейности ще започнат скоро. Бюджетът на инициативата е близо 10 000 лева.

В рамките на проекта ще бъде обявена публична процедура за избор на доставчик на услуга по проектиране, изграждане и внедряване на спортна площадка за фитнес на открито. При избора водещи ще са офертите за фитнес уреди за укрепване мускулите на ръцете, гърба, раменете, гърдите и краката, както и с елементи за катерене, успоредки, лостове, уред за коремни преси, препятствия за прескачане, набиране и др.

Проектът ще продължи с онлайн кампания #Шампионите, в рамките на която 12 спортисти или инструктори, които са популярни в интернет, ще заснемат комплекс от упражнения на уреди на открито. Любителските видеа ще бъдат публикувани във фейсбук страницата и сайта на читалището, както и ще бъдат показвани на децата от училището, за да могат да спортуват на открито.

В рамките на финансирания от Lidl проект ще се проведат и 3 спортни инициативи и 1 спортен турнир по спортове на открито. В спортните инициативи ще бъдат демонстрирани спортове на открито (футбол, лека атлетика, тенис на маса). Планираният спортен турнир ще бъде със състезателен характер, с награден фонд, осигурен от местния бизнес. За участие в турнира ще бъдат поканени популярни спортни лица от област Враца.

 
2021-10-13 09:31:51