Мездренски пожарникари преминаха обучение в Румъния

Мездренски пожарникари преминаха обучение в Румъния

Пожарникари и доброволци от Мездра взеха участие в обучение в Румъния по проект за трансгранично сътрудничество.

Тридневното обучение беше организирано от Жандармерийския инспекторат на окръг Мехединци. В него взеха участници повече от 30 души, сред които 10 пожарникари и представители на доброволното формирование към Община Мездра.

Обучението беше проведено от квалифицирани лектори в тази сфера, включително от Инспектората на пожарната в окръг Мехединци. Темите бяха свързани с подобряване на познанията за системите на спасяване при бедствия на територията на България и Румъния и създаване на възможности за съвместна работа, при необходимост, на екипи от двете страни на границата.

По време на обучението приветствия към участниците отправиха префектът на окръг Мехединци Кристинел Павел, полк. Адриан Замфир - началник на жандармерийския инспекторат на окръг Мехединци, полк. Мануел Дина - координатор по проекта от страна на румънския партньор, полк. Драгомир Флорентин - ръководител на Инспектората за спешни ситуации на окръг Мехединци и Аладин Джорджеску - председател на Окръжния съвет на окръг Мехединци.

 


2
3
4


2021-10-08 13:47:35