Врачанска постановка с 3 награди от Национален фестивал

Врачанска постановка с 3 награди от Национален фестивал

Ясни са наградените в Националния фестивал на малките театрални форми във Враца. В него се включиха 11 постановки, две от които бяха премиерни за Драматично куклен театър-Враца. Журито на фестивала бе в състав Копринка Червенкова – председател, Явор Койнаков и Стефан Янков – членове. Те изгледаха заедно с публиката всички театрални изяви и след обсъждане присъдиха няколко награди. За режисура бяха наградени

Николай Поляков за спектакъла „Какво да правим с виолончелото” на Народен театър „Иван Вазов” и Максима Боева за спектакъла „Косвени щети”, НДК Tеатър „АЗАРЯН”.

За костюмография отличиха Елена Иванова за спектакъла „Гостилничарката”, ДКТ – Враца и  Петя Боюкова за „Слава”, ДТ „Н.О.Масалитинов” – Пловдив. 2 са отличията за женска роля-на Снежина Петрова за „Какво да правим с виолончелото” и за Сабина Коен в ролята на „Гостилничарката”.

 За мъжка роля призовете са за Марин Янев и Валентин Танев, „Какво да правим с виолончелото”. Наградата за музикално изпълнение на живо, връчвана от проф. Стефан Драгостинов, се дава на актьорския състав на „Гостилничарката”.

 


2


2021-10-08 10:42:00