Почетният гражданин на община Мездра Георги Митев навърши 75 години

Почетният гражданин на община Мездра Георги Митев навърши 75 години

На 2 октомври 2021 г. един от доайените на леката атлетика в България, почетният гражданин на община Мездра Георги Митев навърши 75 години. По този повод кметът на Мездра Иван Аспарухов изпрати поздравителен адрес до юбиляра и го удостои с плакет за принос към общината.

„Уважаеми г-н Митев, приемете най-сърдечни поздрави от името на спортната общественост в община Мездра и лично от мен по случай Вашия 75-годишен юбилей, се казва в поздравителния адрес. Благодарение на Вас вече десетилетия наред за мездренската лекоатлетическа школа се говори с уважение в цяла България. Под Ваше ръководство израснаха десетки републикански шампиони в средните и дългите бягания, в спринта, в скоковете на дължина и на височина, в бяганията с препятствия и в многобоя. Нещо повече: с трудолюбие, човечност и всеотдайност, които могат да служат за пример и вдъхновение на младите хора, успяхте да запалите у стотици деца неугасващата искра на любовта към спорта.

Бъдете здрав, бодър и дълголетен! И още дълги години да се радваме заедно на успехите на мездренските спортисти, наследници на Вашето достойно за уважение дело!“, се казва в приветственото слово на кмета Иван Аспарухов.


1


2021-10-04 10:46:11