Раздават хранителни продукти в Мизия

Раздават хранителни продукти в Мизия

Община Мизия започна раздаването на хранителни пакети в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица,  от  20 септември 2021 г. Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства - по един голям  хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг. Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб, домати, зелен грах, гювеч, говеждо месо, говежди кюфтета, пиле фрикасе и  риба.

Раздаването ще се извършва във временни пунктове във всички населени места в общината. В град Мизия това ще става в сградата на Домашния социален патронаж. В с- Войводово хранителни продукти ще се раздават в детския център. В Крушовица, Липница и Софрониево дейностите ще се извършват в кметствата.

Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис. Списъците на подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, която е и Управляващ орган на Оперативната програма.
2021-09-24 12:57:49