Врачанин в централното ръководство на Лекарския съюз

Врачанин в централното ръководство на Лекарския съюз

Д-р Росен Айков е част от състава на новият управителен съвет на Българския лекарски съюз. Освен него са избрани още лекарите Ваня Добрева, Николай Колев, Гергана Николова, Валери Веселинов, доц. Стоян Сопотенски, Йордан Гечев, Иво Парунов, Жанина Калинкова, проф. Милена Станева и проф. Огнян Хаджийски. Това стана факт по време на провелия се 72-рия събор на БЛС. За главен секретар е избран д-р Валентин Пеев. За поста се бяха кандидатирали още д-р Нели Нешева и д-р Красимир Трифонов.

Заместник-председатели на лекарския съюз ще са д-р Николай Брънзалов, който и досега изпълняваше тази длъжност, и доц. Христо Шивачев от „Пирогов”. Те бяха избрани в конкуренцията на досегашния главен секретар на БЛС д-р Стоян Борисов, проф. Николай Габровски и д-р Кирил Крамфилов.

Делегатите избраха за председател на Контролната комисия д-р Методи Кунчев, а на Централната комисия по професионална етика проф. Мая Аргирова.

Съборът прие декларация, в която призовава обществото да се ваксинира а контролните държавни органи да влязат по категоричен начин в ролята си и да предприемат необходимите мерки по предотвратяването на незаконните практики свързани с издаването и ползването на фалшиви сертификати за ваксинация.

 
2021-09-20 11:40:23