Запалиха факли в чест на първия учебен ден в Мизия

Запалиха факли в чест на първия учебен ден в Мизия

С празнична програма бе открита новата учебна година в община Мизия.

Тържествен старт се даде в ОУ „Цанко Церковски" с директор Галина Вълчанова, където гост бе кметицата Валя Берчева. Специална програма изнесоха и възпитаниците на ПГ по ХТ „Васил Левски“ с директор Галина Калмушка.

Дарина Стоянова пък приветства учениците от основното училище в Крушовица. Директорът на учебното заведение в Софрониево Йорданка Цветкова „лисна“ менче с вода за старт на учебната година. Тържествата уважиха и кметовете и секретарите на селата в общината.

С трепет и вълнения първокласниците за първи път прекрачиха прага на класните стаи. Поздрав към учителите отправи кметът Валя Берчева.

„На вас е предоставена невероятната възможност да бъдете творци, откриватели, имащи прекрасната способност да изградят основата на знанието, на любознателността, на творчеството, на логиката, да показвате пътя към красотата, към щастието и към любовта, да откривате талантливите, да подавате ръка на тези, които се нуждаят, за да подготвите всяко едно дете за най-строгия учител – живота и за най-мъдрия – книгата.

Нека любовта на учениците и признателността на родителите да бъдат най-ценното признание за отговорния ви труд“, каза Берчева. Тя се обърна с пожелания и към учениците и техните родители.

„Бъдете здрави! Бъдете упорити! Бъдете добри! Учете, творете, мечтайте!

Наученото днес, ще ви бъде нужно утре!

Ако някога е трудно, помнете, че винаги до вас ще бъдат вашите учители, вашите родители! Доверете им се, слушайте ги, вярвайте им!

Мили родители,

Разбира се, важно е да дадем добри напътствия на децата си, но по-важно от това е да им покажем нашето отношение към света, нашето чувство за отговорност, нашето разбиране за споделеност и достойнство!

Желаем Ви новата учебната да бъде успешна, ползотворна изпълнена с вяра и любов към науката! На добър час!, пожела кметицата. Специален поздрав по повод първия учебен ден отправи и председателят на Общински съвет-Мизия Татяна Спасова.

Тържественото откриване на учебната година премина с хубави тържества, които ще се помнят дълго.


2
3
4
5
6
8
10
11


2021-09-16 09:11:12