С тържества започна учебната година в Георги Дамяново

 С тържества започна учебната година в Георги Дамяново

Под звуците на българския химн и с школския звънец бе оповестено началото на новата учебна година в двете училища на община Георги Дамяново.

Тържествено откриване се състоя в Професионалната гимназия по селско стопанство „Марко Марков" и Основното училище в Георги Дамяново.

Сред официалните гости на празника бяха заместник-кметът на община Георги Дамяново Радослав Найденов, директорът на Дирекция „ОКТСДОСТСУ” Бойко Благоев и Нели Иванова мл.експерт „Образование” в Община Георги Дамяново.

Тържественото откриване се състоя в двора на училището в присъствието на гости, учители, родители и ученици. Най-малките, първокласниците, не скриваха своето вълнение от прекрачването на училищния праг. Учениците от по-горните класове изнесоха кратка музикална програма.

Новата учебна година бе открита от директора на училището Иван Каменов. Приветствие към ученици, учители и родители поднесе и заместник-кметът Радослав Найденов.”Скъпи ученици, мили първокласници, пожелавам ви безоблачно плаване по пътя на знанието в лодката на познанието и всички заедно да станете едни добри и отговорни граждани на Република България”, каза Найденов.

Заместник-кметът прочете поздравителен адрес от кмета на Община Георги Дамяново Нина Петкова.

Първокласниците получиха подаръците от Общинска администрация.

С националния химн и посрещане на училищното знаме започна празникът в Професионалната гимназия по селско стопанство. По традиция в двора на училището се събраха ученици, преподаватели и родители. Гости на тържеството по повод началото на учебната година бяха директорът на Дирекция „ОКТСДОСТСУ” Бойко Благоев и Нели Иванова мл.експерт „Образование” към Общината.

 


2
3


2021-09-15 15:49:21