В Брегово се радват на нов пенсионерски клуб

В Брегово се радват на нов пенсионерски клуб

 На 8 септември, с официална церемония беше открит пенсионерски клуб „Тимок“ в Брегово. На събитието присъства председателят на Общински съвет – Брегово Иван Вълчов, служители на местната администрация, членове на клуба и граждани. Сред официалните гости бяха представителите на пенсионерски клуб „Просънъц“ – с. Ново село, Георги Нинчев – председател и Светослав Томов – зам. председател.

Председателят на клуба, Венета Кирчева изрази благодарност за оказаната финансова и материална помощ към кмета на Община Брегово и местната администрация, които през последната година работят целенасочено за една по-благоприятна среда за всички възрастни хора. Клубът на пенсионера беше реновиран и оборудван със средства от бюджета на Община-Брегово.

Организацията има 47 членове, като съдейства за поддържане на социалните контакти, социалната интеграция и жизнен стандарт на пенсионерите, като провежда дейности и мероприятия от социален, здравен, културен и друг характер за хората от третата възраст. Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Любомир – енорийски свещеник.

Правото да открие новото помещение беше дадено на председателя на Общински съвет-Брегово. С послание към всички пенсионери се обърна Албена Бърсанова, която активно подкрепя пенсионерската организация. „Бъдете все така активни, последователни и задружни. Имате прекрасен пример, който да следвате – дейността на нашите приятели от с. Ново село. Организирайте мероприятия, взаимодействайте с други клубове, канете гости, привличайте нови членове в дейността си. Не се делете, а бъдете единни и сплотени. Помагайте си!“

Членовете на пенсионерски клуб „Тимок“ дариха кмета на общината  Илиян Бърсанов с икона на „Св. Илия“. Празничният ден продължи с изпълнение на фолклорни песни и народни хора.

 


2
3
4
5


2021-09-09 14:37:11