Ботев Враца отбеляза 100-годишнина с хиляди зрители и заслужили футболисти

Ботев Враца отбеляза 100-годишнина с хиляди зрители и заслужили футболисти

Ботев Враца отбеляза с уникална футболна програма своя 100-годишен юбилей. Близо 4 часа, на терена на стадион “Христо Ботев” се изявиха бивши и настоящи футболисти на местния тим. Преди това стотици се включиха в шествие от площад "Ботев" до стадиона.

Три футболни мача бяха включени в празника, като най-интригуващият бе между футболистите на врачани от 80-те и 90-те години. Треньорът Сашо Ангелов селектира отбор, който игра срещу играчи като легендата Мартин Петров.

На празника присъстваха значими фигури като спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов, Валентин Илиев, Илия Вълов, Цветан Йончев, Чавдар Атансов и много други дали своя принос за футбола във Враца.

„Спомням си, че имах една-две тренировки с Ангел Ценов, лека му пръст. Мисля, че беше преди една ваканция. Доведе ме баща ми да поритам малко, а след като започна училището, вече ме записа в школата и оттам се завъртя колелото“, заяви Мартин Петров.

„Страхотен празник. Преминал съм през юношеските формации. Клубът ми помогна много да се изградя като футболист и човек. Само позитивни неща мога да кажа. Изключително съм горд да уважа празника на клуба. Градът и феновете го заслужават“, каза от своя страна Валентин Илиев.

Зрелищната програма по повод 100-годишния юбилей на Ботев Враца, бе открита с тържественото издигане на българския флаг. Кметът Калин Каменов призова присъстващите да обичат и подкрепят отбора, независимо от трудностите. “Отбелязваме 100-годишния юбилей на нашия отбор. Днес е празник на всички, които са допринесли за развитието на клуба и на онези, които носят Ботев в сърцата си! През последните години положихме много усилия в развитието на тима, на детско-юношеската школа и на материалната база. Всичко това нямаше да има смисъл, ако не получавахме вашата подкрепа. Пожелавам на отбора да надмине нашите очаквания, защото всички погледи са вперени в тях. Вярвам че няма човек на този стадион, който да е безразличен към вика “Само Ботев!”. Бъдете здрави, обичайте отбора и го подкрепяйте! Респект към всеки, който е помагал и допринася за развитието на Ботев Враца! Честит празник!” - каза още Каменов. Председателят на УС на Ботев Враца - Христо Илиев поздрави всички присъстващи с юбилея и връчи почетна значка на правнука на Христо Ботев - Боян Ботьов. В рамките на честванията бяха отличени над 100 бивши и настоящи футболисти, както и хората, допринесли за развитието на отбора.  

На терена се изявиха и над 200 деца от детско-юношеската школа и футболисти с над 4000 мача за местния тим в професионалния футбол.

Кулминацията на празничната вечер бе ефектна заря.


2
3
4


2021-09-04 21:29:03