Близо 100 деца преминаха плувен курс

Близо 100 деца преминаха плувен курс

Завършиха плувните курсове за ученици от I до VII клас, които бяха организирани през лятната ваканция от Община Мездра и от Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР). Обучението се проведе през периода 5 юли - 27 август на басейна в Хотелски комплекс „Долче Вита”. Спортните занимания бяха водени от квалифицираните инструктори Христо Иванов и Дилян Маринов.

Тазгодишните плувни курсове протекоха в четири смени, всяка с продължителност 10 календарни дни. В тях се включиха общо 97 ученици от градските СУ „Иван Вазов“, ОУ “Христо Ботев“, ИОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ЦПЛР, както и от София и Видин.

По време на двуседмичното обучение децата усвояваха двата най-популярни стила в плуването - кроул и бруст, а по-напредналите - и гръб. В края на всяка смяна участниците в курса получиха сертификат за постигнати плувни умения - I, II или III ниво,

Инициативата „Плувно лято” се реализира от Община Мездра ежегодно от 1999 г. насам. В досегашните 23 издания на курсовете в тях са обхванати повече от 2 300 ученици от начален и от прогимназиален етап на образование.

 


2
3


2021-08-31 14:20:43