Лесковец разцъфтява с ремонтирани улици и нов кът за отдих

Лесковец разцъфтява с ремонтирани улици и нов кът за отдих

Разкрасен е районът около красивата чешма на Лесковец. Заради качествата на питейната вода мястото се посещава от десетки хора ежедневно не само от селото, но и от съседни населени места. Благодарение на реализиран проект по ПУДООС на стойност 9250 лв. край чешмата е монтирана голяма беседка, поставени са нови пейки и осветление. Районът е озеленен, а благодарение на дарители вече има и барбекю.

В селото правят впечатление и новоремонтираните улици.

„Последната направена улица е „Христо Ботев“, като преди това от ВиК направиха реконструкция на водопреносната мрежа. Хората са доволни, защото преди това заради аварии се случваше да няма вода по няколко дена. Средствата са с постановление на министерски съвет. Имаме и други направени улици в Лесковец и искам да благодаря на кмета на Община Оряхово Росен Добрев и на заместника му Ивайло Иванов за съдействието и грижата за селото“, сподели за медията ни кметицата Галина Светозарова.

Местните се надяват и следващата година да бъдат отпуснати средства за ремонт на още от улиците.

Основният проблем, за който алармират кмета на Лесковец, особено възрастните хора, е липсата на автобус до Оряхово. Така местните се налага да ползват такси, за да отидат на лекар или да си купят лекарства. Надеждата им е да се преосмисли решението за спирането на транспорта и да им бъде осигурен такъв 2 пъти седмично.

Трудна се оказва и поддръжката на селото, с която са ангажирани едва двама работници. Въпреки това навсякъде е изчистено и изглежда добре поддържано.

В Лесковец има читалище, но към момента няма действащи състави към него. Малко над 415 са местните жители, които днес заедно със своите гости ще честват традиционния за селото събор.

За настроението на празнуващите е подготвена празнична програма. В нея ще участват състави от Оряхово и Гложене. На сцената ще се качат и народните певици-сестри Диневи.

„Пожелавам на жителите на Лесковец здраве, защото то ни е най-нужното. Да имат късмет и благоденствие и ако можем всички да сме малко по-добри един към друг“ С този призив се обърна към хората кметът Галина Светозарова. 

Силвия Симеонова
2021-08-27 14:52:18