Кмет търси дарители за ремонта на селската църква

Кмет търси дарители за ремонта на селската църква

С молба към жителите на Крушовица излезе кметът Илия Илиевски.

 

„Поради липса на църковно настоятелство към православен храм "Света Троица" Ви умоляваме да подпомогнете парично храма. Всеки според възможностите си да дари някаква сума. Необходими са още 5 000 лева за извършване на цялостен ремонт на църквата. Събирането на парите ще се осъществява в кметството“, съобщи кметът. Той даде информация и какво е свършено до момента.

„С помощта на АЕЦ Козлодуй (40 000 лв.) и община Мизия(24 500лв.) беше ремонтиран изцяло покривът на църквата (нови керемиди, нови греди, изграждане на нов централен купол и нова камбанария).

В момента се извършва изцяло вътрешен ремонт от нашия съгражданин Николай Тододоров (Джафера), който поема изцяло вътрешния ремонт, нова ел. инсталация и поставянето на външна ограда на църквата със собствени средства.

За външно оформление са необходими 30 куб. бетон за циментиране и също така е необходимо и осветление външно на църквата.

Молим гражданите да се включат в инициативата за подпомагане реновирането на църквата“, отправиха апела си от кметството.

 
2021-08-27 14:22:12