Нова детска площадка радва децата на Мездра

Нова детска площадка радва децата на Мездра

Нова модерна детска площадка радва децата на Мездра и техните родители. Тя се намира на площад „Македония“ и е изградена по Проект „Обособяване на кът за игра чрез изграждане на детска площадка в гр. Мездра“, с който Община Мездра кандидатства в началото на тази година и беше одобрен за финансиране в конкурса „Обичам природата - и аз участвам“, организиран от Министерство на околната среда и водите и от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда - 2021“. Проектът е с бюджет 9 963,60 лв.

Детската площадката е с площ 66 кв. м. и разполага с различни съоръжения за игра на открито, решени в свежи цветове - комбинирано детско съоръжение „Слон“ със скоростна пързалка, алпийска стена с ръкохватки, катерушка тип „стълба“, две въжени стълби и пейки за релакс, беседи и занимателни игри; двойна люлка с полиетиленова седалкa тип „кошче“ за деца под 3-годишна възраст и седалка за деца от 3 до 12 г.; пружинна клатушка „папагал“ и занимателна игра „Ребус животни“.

Новата придобивка отговаря на всички нормативни изисквания за безопасност - оборудвана е с ударопоглъщаща каучукова настилка с дебелина 30 мм. Монтирани са и нови кошчета за отпадъци.

Изпълнител на обекта е фирма „Импресия-99“ ООД - гр. Провадия. С подкрепата на Общинско предприятие „Чистота“ пространството около новия кът за отдих е облагородено.

Проектът „Обособяване на кът за игра чрез изграждане на детска площадка в гр. Мездра“ е един от шестте проекта, реализирани през т. г. в общината със средства от конкурса „Обичам природата - и аз участвам“. Останалите пет са тези на Кметство Лютиброд - за изграждане на кът за отдих и детски игри, на Кметство Оселна - за създаване на кът за отдих и развлечения, на Кметство Ослен Криводол - за изграждане на детски център за екологично обучение и заздравяване на връзката дете-природа, на ДГ „Детелина“ - за направа на комбинирано детско съоръжение, дървено влакче, градинска люлка и дъски за рисуване и на ДГ „Слънчице“ - за изграждане на мини футболно игрище в двора на детското заведение. Шестте проекта са на обща стойност около 50 000 лв. Те бяха одобрени за финансиране със съдействието на Красимир Богданов - депутат от ВМРО в 43-ото и в 44-ото Народно събрание. 


2


2021-08-19 11:47:48