Мъж продаде къщата си, за да ремонтира църквата в родното си село

Мъж продаде къщата си, за да ремонтира църквата в родното си село

Пример за достоен човек идва от мизийското село Крушовица.

Николай Николов е човекът, който сбъдва детската си мечта и днес вече е Изпълнителен директор на Niki Rotor Aviation. Показвайки, че има добро сърце със средствата от продажбата на родната си къща в Крушовица, той решава да реставрира вътрешната част на православния храм "Св. Троица" в селото.

Храмът не функционира от далечната 2008 година, а през 2015 г. се срутва куполната част.

След дълго време борба, с капиталов трансфер от целева субсидия от общинския бюджет за 2020 год. и по идея на кмета на селото, с предложение от кмета на общината Валя Берчева и с решение на Общински съвет Мизия, средства предвидени за ремонт на друг обект от територията на кметството са пренасочени също за ремонтни дейности на църквата. Съвместно със средства от много дарители и труд от десетки доброволци ремонтните дейности в храма са факт.

„Едно от забележителните явления на религиозния живот на християните още от дълбока древност е стремежът към благотворителност и добротворство. Именно такъв е и нашият благодетел с крушовски корени -Николай Николов. Горди сме, че има хора като Вас, които дават добър пример и за тях да си хуманен е приоритет! Изключително сме Ви признателни и благодарни!  Пожелаваме на Вас и Вашето семейство здраве и просперитет!“, отправиха благодарностите и пожеланията си от Община Мизия.

 

 


2


2021-08-18 08:42:39