Ѕрусарци празнува с шествие, але€ на зана€тите и концерти /—Ќ»ћ »/

Ѕрусарци празнува с шествие, але€ на зана€тите и концерти /—Ќ»ћ »/

ѕразникът на Ѕрусарци започна с божествена света литурги€ в храм “—в. ѕараскева”. “€ бе отслужена от ¬идински€ митрополит ƒаниил, в съслужение с архимандрит јнтим, свещеник —лавейко ÷ветанов и д€кон ¬иден.

—лед това от църквата тръгна дефилир по главната улица на града, воден от мажоретен състав, знаменната група при —” "’ристо Ѕотев", духов оркестър "—олисти" от «аножене, в който се включиха митрополит ƒаниил, кметът на общината Ќаташа ћихайлова, председател€т на ќб—  ат€ ƒодева, общински съветници, граждани и гости.

Ќа празнично украсени€т със знамена и цвет€ централен площад митрополит ƒаниил отслужи водосвет за здраве и благополучие на всички брусарчани.

Ќа тържествената сеси€ на ќбщински съвет-Ѕрусарци приветстви€ към жителите и гостите на града отправиха митрополит ƒаниил и народни€т представител от √≈–Ѕ »рена ƒимова. “€ поднесе букети на кмета и председател€ на ќб— и подчерта, че разбирателството и обединението за развитие на общината тр€бва да движат всички. "—амо заедно можем да успеем и винаги можете да разчитате на мо€та подкрепа, независимо дали съм народен представител или обикновен жител на ћонтана", за€ви ƒимова.

ѕредседател€т на ќб—  ат€ ƒодева подчерта, че днес е най-светли€т ден за Ѕрусарци, в който сподел€ме надеждата си за по-добро бъдеще, припомн€ме си важни моменти от миналото и тачим традициите си. “ова, което обедин€ва всички в тази зала е обичта към Ѕрусарци, желанието ни градът да се развива и съгражданите ни да живе€т по-добре. ƒнес всички врати ще бъдат отворени, за да посрещнем близките си хора, трапезата ще е празнична, а настроението- приповдигнато. Ќека си пожелаем щастлив празник, изпълнен с положителни емоции и доброта.

 метът на община Ѕрусарци Ќаташа ћихайлова награди с плакет за приносът и като работодател, осигур€ващ работни места и по-добро развитие на общината, ≈ленка —танкова- управител на "ћода стил ћонтана"≈ќќƒ. — грамоти и материални награди б€ха отличени над 20 ученици от всички общински училища за постигнати високи резултати.

ќфициално бе открита "јле€та на зана€тите и изкуствата". ¬ не€ с местни кулинарни специалитети се включиха читалищата в Ѕрусарци, ¬асиловци,  иселево, —мирненски и  рива бара. Ћютики, печива, риба, хапки, баници и сладкиши можеха да опитат всички гости. –ъчно изработени суверири представиха –осица ÷ветанова от  иселево и »рена “одорова от Ѕрусарци. «а първи път в изложението б€ха представени биволски продукти- мл€ко, моцарела, сирене, хапки с подправки и десертни млека с плодове, мед и орехи, дело на семейство ≈вгени, Ѕонка, ÷ветелина и ƒавид „акърови. ќригинални маси, столове и мебели за дома представиха и от "≈вро пауър инвест"- с. ¬асиловци.

«а всички дошли на площада п€ родената във ¬ършец √ал€ √еоргиева – полуфиналист от „√ласът на Ѕългари€”. јниматори са превълплатиха в приказни герои, за да весел€т най-малките гости на празника.

¬ечерта, от 19 часа започват изпълнени€ на фолклорни формации и самодейни колективи от общините √еорги ƒам€ново, ћедковец, ¬идин и Ѕрусарци.

 онцертна програма ще представ€т ‘— „—еверн€ци” град ¬идин и духов оркестър „—олисти”. —лед т€х на сцената се качва народната певица ÷ветелина.

—ъботната вечер също е с богата програма. ќт 19 часа гостите на празника ще весел€т фолклорен танцов състав ,,ƒунав”, ‘— ,,—еверн€че,, и ƒ‘“— „ƒунавче” град Ћом.

—лед т€х за настроението на всички ще се погрижи фолк фури€та  али и Ѕћ’ Ѕенд.  улминаци€та на празничната програма ще е пищна зар€.

 

 
2021-08-13 18:36:08