Отремонтираха сградата на кметството в Ослен Криводол

Отремонтираха сградата на кметството в Ослен Криводол

Успешно приключи работата по проект "Малки местни инициативи", който кметство с. Ослен Криводол спечели преди една година. Проектът предвиждаше саниране и ремонтни дейности за подобряване енергийната ефективност на сградата на кметството с бюджет 4996,80 лв.
Сградата на кметството е единствената обществено-административна сграда в селото. Построена е през 1930 г. с доброволен труд и средства, дарени от жителите. От тогава до днес не е правен основен ремонт и  беше в плачевно състояние – неугледен външен вид, паднала мазилка, счупени стъкла, грубо зазидани прозорци, подът на първия етаж беше изгнил и полуразрушен, стените - напукани. Самата сграда освен за кметство, се използва и за пощенска станция, като именно това помещението беше в най-окаян вид. Дейностите, които бяха планирани в проекта и извършени включват:

  • външно саниране на втория етаж на сградата;
  • вътрешно саниране и ремонт на помещенията на първия и втория етаж на сградата;
  • направа на замазка и поставяне на гранитогрес в коридора на първия етаж и в пощенската станция;

В хода на ремонтните дейности благодарение на получени дарения от жители на селото в размер на 2500 лв и допълнително отпуснати средства от Община Мездра в размер на 2530 лв беше подменена изцяло старата дървена дограма на сградата с нова ПВЦ дограма.      


2


2021-08-11 15:15:28