Голям празник с топ изпълнители подготвят в Брусарци

Голям празник с топ изпълнители подготвят в Брусарци

Община Брусарци чества с двудневна програма своя празник, съобщи кметът Наташа Михайлова.

Проявите стартират този петък с Божествена Света литургия в Храм “Св. Параскева”. Тя ще бъде отслужена от видинския митрополит Даниил в съслужение с архимандрит Антим, свещеник Славейко Цветанов и дякон Виден. След това ще има  Дефилир с Духов оркестър „Солисти”, мажоретен състав и знаменна група при СУ ,,Христо Ботев“.

 В 10 часа е откриването на „Алея на занаятите и изкуствата”. Там ще бъдат представени традиционни местни занаяти и ястия. Ще има кулинарна изложба и дегустация. През деня на площада пред общината ще има демонстрация на мажоретен състав. Музикален поздрав ще поднесат малчуганите от ОДЗ ,,Синчец“. Публиката ще зарадва и Галя Георгиева – полуфиналист от „Гласът на България”. Гост на празника, специално за най-малките ще бъде Мики Маус.

В 11 часа е тържествената сесия на Общински съвет-Брусарци. На нея ще бъдат наградени с грамоти и материални награди всички ученици с принос за развитието на учебната общност през учебната година. С почетен плакет ще бъдат отличени и работодатели от района.

Вечерта, от 19 часа започват изпълнения на фолклорни формации и самодейни колективи  от  общините Георги Дамяново, Медковец, Видин и Брусарци.

Концертна програма ще представят ФС „Северняци” град Видин и духов оркестър „Солисти”. След тях на сцената се качва народната певица Цветелина.

Съботната вечер също е с богата програма. От 19 часа гостите на празника ще веселят фолклорен танцов състав ,,Дунав”, ФС ,,Северняче,,  и ДФТС „Дунавче” град Лом.

След тях за настроението на всички ще се погрижи фолк фурията Кали и БМХ Бенд. Кулминацията на празничната програма ще е пищна заря.

 


2
3


2021-08-11 10:30:28