Кметът на Бяла Слатина приветства европейския шампион по сумо

Кметът на Бяла Слатина приветства европейския шампион по сумо

40 завоювани до днес медала е равносметката на  Симеон Пенев от Бяла Слатина, който стана европейски шампион по сумо при 16-годишните на европейското първенство, което се състоя неотдавна в Полша.

Припомняме, че Симеон е състезател на СК „Чавдар“-Бяла Слатина и е един от четиримата възпитаници на клуба, които се включиха в националния отбор на България по сумо.

На среща с кмета на общината- инж. Иво Цветков, Симеон и неговият личен треньор- майсторът на спорта, Маргарита Тумпалова, разговаряха  за нелекия път към победата, за оспорваната надпревара по време на състезанието, за амбицията и волята за победа и надеждата за отлично представяне. Инж. Цветков поздрави шампиона, като му пожела много здраве и да е все така успешен и нахъсан, и му връчи символични подаръци. Очаква се по време на следващата  редовна сесия на ОбС да бъде гласувано решение за отпускане на парична награда за Мони и неговото изключително постижение.

Маргарита Тумпалова благодари сърдечно на община Бяла Слатина,  чието съдействие беше от решаващо значение за участието на местните спортисти в това престижно състезание и за спечелената  от талантливото момче челна позиция.


2
3


2021-08-10 14:09:11