Селановски деца с впечатляващ концерт

Селановски деца с впечатляващ концерт

През учебната 2020/2021 година ОУ „Н.Й.Вапцаров“ изпълнява богата палитра от дейности по проект „Пъстра селановска етновъртележка“.Учениците се включиха в пет извънкласни форми – клубове, ателиета и групи на етнорепортери, на танцьори и артисти. Организираха 7 празника, тематично свързани с еднакво начало, в които демонстрираха пред цялата селановска общност своя талант и труд.Участваха със своите родители в анкета, за да споделят своите мечти и тревоги.

Последната дейност по проекта беше лятно ателие, завършило с впечатляващ концерт в края на месец юли. По традиция от 10 години тази дейност се организира и финансира от училището, но ръководители на дейностите са читалищните работници на НЧ „Самообразование 1894“ Селановци. Цял месец, всеки ден, те подготвяха интересни занимания, развиващи различни умения. Две от дейностите се повтаряха всеки ден – сутрешната аеробика и задължителното четене на задължителна литература. Всичко останало беше „пъстро“  и създаваше условия да се създадат нови приятелства. Сигурно затова и в основата на сценария на заключителния концерт беше драматизация на съвременен вариант на известната приказка „Дядо и ряпа“. За да припомнят, че само заедно и с общи усилия може да се постигнат успехи и приятни преживявания.

Ръководството на училището благодари на ръководителите на ателието за интересните идеи и труда, на децата, които предпочетоха за съпреживяват заедно, вместо да се взират в електронните устройства, на родителите, които се ангажираха да ги изпращат всеки ден в читалището. Искрени благодарности и на ЦОИДУЕМ за предоставените средства. Всички вярваме, че нашето парньорство ще продължи!

 


2
3
4


2021-08-02 12:26:59