Президентът свиква парламента на 21 юли

Президентът свиква парламента на 21 юли

Ще свикам Народното събрание с указ на 21 юли от 9 часа. Това обяви президентът Румен Радев. По думите му сега е моментът на "българската политическа жътва".

"Сега е моментът политиците да си свършат работата, да намерят обединение, пресечни области на техните интереси, които да бъдат интересите на всички нас. Всички очакваме да продължат демонтажа на порочния управленски модел, да се укрепи държавността, да намерим изход от икономическата криза, да тръгнем по нов модерен път", каза президентът в силистренското село Професор Иширково, където открива жътвената кампания.

"Искам да поздравя ИТН с изборната победа. Това, което предприеха вчера, беше да отворят вратата към диалог, към намиране на консенсус на проблемите”, коментира Радев.

За варианта служебното правителство да стане редовно, той заяви, че това зависи от народните представители и от свободната воля на самите министри.

Президентът увери, че няма да бави конституционните процедури и реда за връчване на мандати. По думите му партиите най-сетне трябва да намерят пътя един към друг.

 
2021-07-16 14:52:12