Ученик от Галиче подреди самостоятелна изложба

Ученик от Галиче подреди самостоятелна изложба

Своя изложба подреди Денислав Каменов от село Галиче. Те са в галерията на читалище "Развитие 1892" в Бяла Слатина. В нея са включени  изработените от 17- годишното момче творби - самолети, кораби, къщички за птици, фигурки от бързосъхнещ пластилин, сувенири, направени  с пирографска техника. Новите идеи и проекти в намира в интернет, разказва Денислав.

"От 13-годишен започнах да правя къщички от клечки, после фигурки с бързосъхнещ пластелин, после пирографски рисунки. На изложбата представих дървени макети на кораби, фигурки, пирографски рисунки. Правя ги от клечки за сладолед.", споделя Денислав.  

В момента талантливият ученик работи дърво с пирограф и обмисля да започне да прави фигурки с глина, едно ново предизвикателство за него. Майката на Денислав, Силвия Каменова, подкрепя сина си в  неговите творчески дейности, опитва се да му набави нужните материали и да му дава необходимите насоки. Ученикът все още не е решил къде ще кандидатства след 12. клас, но не изключва  да се насочи към Националната художествена академия.
2021-07-14 10:32:10