ГЕРБ обра вота на избирателите във врачанските села

ГЕРБ обра вота на избирателите във врачанските села

В 18 села в община Враца спечели коалицията ГЕРБ – СДС. В три населени места първа сила е партията „Има такъв народ“. БСП може да се поздрави с победата само във Върбица, където имат еднакъв брой гласове - по 19 с доскоро управляващата коалиция. В общината няма нито едно населено място, в което да липсва глас за ДПС. Първенец е Лютаджик, където партията печели вота. В селото ГЕРБ е четвърта сила, втора е БСП, трета – партията на Слави.

Най- изразителните победи на ГЕРБ са в Голямо Пещене, Челопек и Косталево. С минималната преднина от два гласа печелят вота в Згориград пред „Има такъв народ“. Седем гласа е разликата им с БСП в Лиляче. Голямата изненада е Паволче. Вотът там печели  „Има такъв народ“, втори са ГЕРБ, трети – БСП. „Има такъв народ“ е първа сила и в Бели извор и Три кладенци. Вотът на жителите на Три кладенци е отредил на ГЕРБ чак четвърто място, втори са „Изправи се, мутри вън“.

Масово в селата четвърта сила е ДПС. В осем села БСП е втора по сила. В девет са трета. Има такъв народ са втори в 10 врачански села. С трети по брой гласове са в осем.
2021-07-14 09:43:39