Ботев /Враца/ падна от Берое

Ботев /Враца/ падна от Берое

Берое се наложи над Ботев Враца с 2:0 в контролна среща, която се игра в Банско. Головете за "зелено-белите" отбелязаха Кукула от дузпа и Илиян Стефанов. Реян Даскалов отправи удар в 9-ата минута, но вратарят на Ботев Дамян Дамянов спаси без проблеми. Съдията даде дузпа за Берое в 27-ата минута, след като Джунейт Али центрира в наказателното поле на Ботев, а Костадин Ничев игра с ръка преди с топката да може да играе Омар Камара. Наказателният удар бе реализиран от Кукула в 28-мата минута, като той прати топката в долния десен ъгъл на Дамянов, който скочи вляво.

Берое удвои своята преднина в 35-ата минута. Кийлън Лебон центрира от фаул в наказателното поле на съперника, а там Илиян Стефанов с глава вкара топката във вратата на Дамянов.

Ботев организира добра атака в 46-ата минута, при която Никола Колев отправи опасен удар, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Берое имаше страхотен шанс в 56-ата минута. Алиун Фал подаде към Кукула, който бе сам срещу Красимир Костов, но се засуети и в крайна сметка ударът му бе отразен от вратаря на съперника. След това топката попадна в Илиян Стефанов, който шутира, но Костов се отличи с ново спасяване.

Симеон Мечев центрира в 72-ата минута в наказателното поле на Ботев, където Алиун Фал стреля с глава, но Красимир Костов спаси. Олджай Алиев пробва удар в 77-ата минута, но встрани от вратата на Ботев (Враца). Две минути по-късно Иван Гошев отрази удар от далечна дистанция на Никола Колев и това бе всичко най-интересно от срещата.

 
2021-07-07 11:01:52