Мездра е домакин на „Ехо от Банско филм фест“

Мездра е домакин на „Ехо от Банско филм фест“

На 1, 2 и 3 юли 2021 г. (четвъртък, петък и събота) в Археологически комплекс „Калето“ - гр. Мездра ще се проведе Панорама на планинарското, приключенско и екстремно кино „Ехо от Банско филм фест“. В нея ще бъдат представени избрани филми от афиша на International Mountain Film Festival „Bansko Film Fest”. Входът за зрители е свободен.

Организатори на събитието са Община Мездра и Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм Банско филм фест“ по инициатива на инж. Делян Дамяновски, изпълнителен директор на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България (НАПОС-РБ).

Програмата на кинопанорамата включва 9 планинарски, екстремни и приключенски късометражни ленти, запечатали вдъхновяващите преживявания на световноизвестни алпинисти, пътешественици и любители на екстремни спортове от 7 държави - Австрия, Албания, Белгия, Германия, Полша, Франция и САЩ. Главни герои в тях са едни от най-големите имена в алпинизма, катеренето, каякинга, парапланеризма, колоезденето, пътешествията и откривателството на труднодостъпни точки на планетата.
2021-06-29 09:10:27