Започва "Забавно лято в библиотеката"

Започва

От 1 юли до 31 август Библиотеката при НЧ "Просвета 1925" - гр. Мездра предлага на своите малки и пораснали читатели да се включат в образователната инициатива "Забавно лято в библиотеката". Кампанията за осмисляне на свободното време на подрастващите през лятната ваканция се организира ежегодно от 2014 г. насам, с изключение на миналата и по-миналата година поради пандемията от Covid-19 и извършения ремонт в читалището.

В продължение на два месеца всеки понеделник, сряда и петък от 14:00 до 16:00 часа в читалнята на Библиотеката ще се проведат разнообразни занимания за деца и ученици.

Програмата на тазгодишното издание на "Забавно лято в библиотеката” включва три основни модула. Първият ден от седмицата - понеделник, ще бъде посветен на четене, отбелязване на годишнини на писатели и книжни пътешествия. Всяка сряда малките приятели на книгата ще могат да развият своето въображение и умения в „Творческа и арт работилница“: да напишат приказка, есе или да нарисуват илюстрации към прочетен преди това текст и т. н. Петък е ден за откриване на интересни факти от българската история, както и от историята на гр. Мездра и на региона.

Желаещите да се запишат в заниманията могат да го направят на място в библиотеката, на тел. 0910 930 17, на e-mail: [email protected] или на страницата на Библиотека при "НЧ Просвета 1925 - Мездра" във фейсбук.
2021-06-28 10:04:09