Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“ - Враца с огромен успех на две национални олимпиади

Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“ - Враца с огромен успех на две национални олимпиади

В деня на тържественото дипломиране на випуск 2021 на ПЕГ „Йоан Екзарх“ училището има много поводи за гордост с постиженията на своите ученици. Дипломи получиха 50 зрелостници с резултати от матурите над средните за страната по всички учебни предмети. Среден успех на випуск 2021 на ДЗИ по БЕЛ- Мн. Добър (4.71) и на втори ДЗИ  - Мн. Добър (5.12).

Учениците от ПЕГ „Йоан Екзарх“ завоюваха изключителни успехи в най-престижните форуми на съревнование на знания и творчески умения  – националните олимпиади.

Четирима участници се класираха в националната олимпиада по испански език, от тях двама са лауреати с максималната оценка отличен 6.00 – Сюзън  Димитрова и Деница Петкова от 12. Б клас. Третото място е за Симона  Николова от 9. Б клас. Подготвящ учител на двете момичета е г-жа Катя Георгиева.

В националната олимпиада по български език и литература всички призови места в състезателна група 11 клас са за врачански ученици, като от ПЕГ „Йоан Екзарх“ второ място за Таня Даскалова от 11. Б клас и трети резултат за Михаела Николова от 11. А клас. Подготвящи учители на момичетата са Милка Маркова и Йоанна Димитрова.

ПЕГ „Йоан Екзарх“ поздравява учениците и техните учители с достойното представяне през трудната епидемична година и пожелава на всички училища в град Враца олимпийски дух в съревнованието за успехи!


1


2021-06-21 19:08:50