Предприемач дари компютри на врачанско училище

Предприемач дари компютри на врачанско училище

Общо 15 компютърни конфигурации дари преди минути на врачанското ППМГ „Акад. Иван Ценов“ бизнесменът Иво Евгениев. Техниката е предназначена за оборудването на специализиран кабинет, в който ще се ползва от учениците от специализираната паралелка по приложно програмиране. Компютрите са на стойност 21 хил. лв. 14 от конфигурациите са предназначени за възпитаниците на математическата гимназия, а петнадесетият ще е за преподавателят, съобщиха от учебното заведение.

„За мен е чест да направя дарение именно на ППМГ „Акад. Иван Ценов, тъй като съм възпитаник на това учебно заведение. Компютрите и мултимедията, които получи учебното заведение е последен писък на техниката. Сумата, с която е закупена е бонусът ми от извършена сделка. Решението ми бе тези пари да бъдат насочени за дарение на това учебно заведение.“, заяви бизнесменът Иво Евгениев.

Поводът за благородният жест е и 50-годишнината на математическата гимназия, както и навършването на 50 години на Иво Евгениев, заяви директорът на учебното заведение Таня Василева.

В знак на благодарност за направеното дарение възпитаниците на ППМГ „Иван Ценов“ връчиха грамота на бизнесмена Иво Евгениев, а от ръководството на гимназията той получи почетен плакет.

 


1
2
3
4
5
6
7


2021-06-15 14:31:08