Д. Димитров: Област Монтана трябва да заложи на екотуризъм

Д. Димитров: Област Монтана трябва да заложи на екотуризъм

“Демократична България” се явява с нова листа на предстоящите избори на 11 юли. Трети в листата е Димитър Димитров, по известен сред приятелите от Монтана, като Муси.

“Роден съм в Монтана, тук съм учил и работил известно време. Експерт съм по здравеопазване и лекарства. Никога не съм се занимавал с политика, но смятам, че е дошло времето и за това”, откровено сподели Димитров.

От 2018 г. Димитър Димитров е  член на  партия  „Зелено движение”, която е част от обединението “Демократична България”.  Димитров поддържа идеите на „Зелено движение” за опазване на най-ценния ресурс на България – хората и природата. “Нашият регион има прекрасни условия за туризъм и отдих. Една Берковица е на 80 км от София. Има Балкан, има въздух, сега вече и минерална вода. Това е един от начините за развитие на региона – туризмът”, убеден е Димитров.

Според него  в страната трябва да заработят и частните здравноосигурителни фондове, както и да има  по-стриктен контрол в системата. Въведените вече  електронни рецепти и електронно направление без електронно здравно досие са нещо, което Димитров определи, като „поставяне на каруцата пред коня”. Притеснително, според него е изтеглянето от България на „Санофи” и „Глаксо”. Двата фармацевтични гиганта изтеглят от страната маркетинга, а не и продуктите си. „Това означава, че ще губим от пациентски терапии поемани от тях. За миналата година двете фирми са осигурили медикаменти за  70 милиона лева. Лекарствата в България са най-евтини, оскъпява ги 20 % ДДС. “В Гърция ДДС-то е 5,5 %”, заключи Димитър Димитров, трети в листата на “Демократична България” за 12 МИР Монтана.

 
2021-06-10 16:05:06