Без промени в ръководството на монтанската болница

Без промени в ръководството на монтанската болница

Редовно общо събрание на акционерите на монтаската МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ се проведе днес. Съгласно предварителния дневен ред, в началото Съветът на директорите представи доклад за дейността на дружеството през тежката пандемична 2020 година. В него са изведени основните предизвикателства, затруднения и успехи, през които премина лечебното заведение, а и цялото общество, през белязаната от световна пандемия 2020 година.

Беше отчетено, че след спад при първия локдаун, наложен през март миналата година, постепенно дейностите се възстановяват в достатъчен обем, което даде възможност за своевременно разплащане към доставчиците без голямо забавяне. Заплатите и допълнителните възнаграждения са изплащани без забавяния и отлагания, включително и допълнителните средства за медиците на първа линия в борбата с ковид-19, които се осигуряват от Министерството на здравеопазването.

“Основен ангажимент и предизвикателство пред ръководството на болницата бе да се направи преструктуриране на лечебното заведение за посрещане на втората вълна от пандемията през есента на миналата година, при която изцяло преструктурирахме инфекциозно отделение, отделението по пулмология и фтизиатрия, поставихме допълнителни инфекциозни легла в бившето отделение по урология за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи. Общо предвидените за битка с ковид легла достигнаха 94 броя, плюс три интензивни. В последните месеци от годината се наложи допълнително да разкрием ковид легла в повечето отделения на болницата, където лекувахме пациенти с основно друго заболяване, но същевременно позитивни на тази инфекция. Така в някои от най-тежките месеци леглата, на които можехме да настаним засегнати от пандемията пациенти достигнаха до 140 броя. Имахме готовност при нужда да преструктурираме до 50% от капацитета на лечебното заведение, но не ни се наложи да достигнем до тази най-тежка фаза на заболеваемост от ковид 19 в региона”, докладва изпълнителният директор д-р Тони Тодоров.

На територията на лечебното заведение се разкриха своевременно триажен и имунизационен кабинет, които работят и към момента. МБАЛ-Монтана приключи годината с балансова печалба от 14 хиляди лева. Под ръководството на д-р Тодоров, МБАЛ Монтана продължава да е сред финансово стабилните болници в страната, видно и от излизането на печалба през тежката 2020 година.

“Нашата мисия е да оказваме 24 часа в денонощието без прекъсване диагностика, лечение и рехабилитация на пациенти със спешни, остри и изострени хронични заболявания във всички разкрити отделения и сектори на болницата”, казва изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Тони Тодоров.

Благодарение на усилията на ръководството на болницата бяха привлечени дарения за близо 250 хиляди лева, с които се закупиха медицинска апаратура, изградиха се кислородни инсталации в отделенията и се осигуриха защитни предпазни средства и консумативи в достатъчно количество.
2021-06-10 15:37:31