Подариха пиано на талантливата Елица Стефанова от Враца

Подариха пиано на талантливата Елица Стефанова от Враца

Младата талантлива врачанска пианистка Елица Стефанова получи като подарък пиано  от Schweizerisch- Bulgarischer Kulturverein (Швейцария). Това ще помогне за нейното развитие като музикант, тъй като до момента тя се подготвяше за своите изяви на концерти и конкурси основно на електронно пиано. Този инструмент достигна от Швейцария до България благодарение на големите усилия на Михаела Стефанова и Елица Рива- две сърцати български пианистки живеещи в Швейцария.

Schweizerisch- Bulgarischer Kulturverein е швейцарско- българска културна организация, създадена от млади българи свързани с изкуството, които познавайки  швейцарския модел на популяризиране на изкуството сред по-младото поколение, имат желание да приложат този подход и в България.

Чрез организирането на културни събития като концерти, конкурси, изложби, частни музикални мероприятия, те набират средства в подкрепа на млади таланти.

Всички дарени средства се използват за предоставяне на музикални инструменти и други пособия на млади хора на изкуството, за организиране на майсторски класове, семинари, уроци и лекции на различни нива на опит. Чрез организиране на интервюта и медийни изяви на млади таланти се цели популяризирането им пред по-широка аудитория.

Стремежът на Schweizerisch- Bulgarischer Kulturverein  е  да вдъхнови младото поколение да развие културния живот в България и да му даде повече възможности за изява.

 

 
2021-06-10 09:35:28