Росен Добрев застана зад оряховските магистрати

Росен Добрев застана зад оряховските магистрати

Кметът на Община Оряхово Росен Добрев защити районният съд в града. Той настоява пред Висшия съдебен съвет да не закриват храма на Темида. В неговото становище до ВСС, се настоява за запазване на районния съд.

„Уважаеми членове на Висшия съдебен съвет, убеден съм, че в стремежа си да реформирате съдебната карта на Република България, вие ще изходите от базови принципи на икономическа логика. Тя винаги е в полза на по-големия и по-силния на деня. Аз вярвам, че освен всички правни норми, залегнали в опита ви през годините, вие несъмнено разчитате и на вашия морал. Именно той не бива да ви позволи да сложите край на една доказана във времето българска институция – Районен съд Оряхово. Като кмет, пряко избран от населението, изразявам неговата воля против доклада по Модел 4, предвиждащ трансформирането на РС-Оряхово в ТО към РС-Козлодуй. Транспортните връзки в нашия район са изключително слабо представени предвид демографския профил на населението и липсата на постоянен пътникопоток. Липсва ЖП транспорт, който е основният социален транспорт в Европа и света. След корона кризата автобусният транспорт също претърпя големи загуби, което доведе до проблеми и в тази сфера.

Зная, че икономическата логика ви казва друго, но съдбите на хората днес са по-важни от всичко. Оставам с уважение към усилията ви да реформирате съдебната карта, като това не засегне Районен съд гр. Оряхово.“, се казва в становището на кмета Росен Добрев.

То е прието с пълно мнозинство от общинските съветници в крайдунавския град по време на извънредно заседание на местния парламент.

Община Оряхово инициира подписка против трансформиране на Районния съд в ТО към РС-Козлодуй. Събраните подписи от жители на община Оряхово са над 1000.
2021-06-08 13:59:41