Шефът на врачанската симфониета с престижно отличие

Шефът на врачанската симфониета с престижно отличие

Престижното отличие "Музикално събитие на годината" 2020 на предаването за класическа музика и джаз на БНТ1 "Вечната музика" бе връчено на директора Христо Павлов. Това стана на официалната церемония в Първо студио на Българската национална телевизия. Класирането се извърши след гласуване на зрителите в сайта на БНТ. Симфониета-Враца бе отличена с приза в раздел "Класика" за успешния си концерт с премиери на български композитори, представен на 22.09.2020 г. в зала "България".

„Честита награда! Приемете я като признание от зрителите на едно от знаковите предавания на Българската национална телевизия - „Вечната музика“. Признание за Вашите усилия, за Вашата последователна мисия в съхраняването на духовността“, заяви Даниел Спасов, зам.директор „Програмно съдържание“, при връчване на отличието. От своя страна Христо Павлов благодари от името на Симфониета-Враца за възможността да се осъществи подобна позитивна комуникация с почитателите на класическата музика в България.

Следващият концерт на оркестъра „Среща на поколенията“ е отново с български произведения и ще се състои на 11.06 в залата на Читалище „Развитие“ Враца и на 19 юни в легендарната Зала „България“ в София, в рамките на МФ „Софийски музикални седмици“.

На 11 юни в Читалище „Развитие“ почитателите на Симфониета-Враца ще чуят премиерно Концерт за пиано и оркестър от Румен Бояджиев-син. Солист на Симфониета-Враца е популярната българска пианистка Надежда Цанова, диригент Христо Павлов. Ще чуем още „Празнична увертюра“ и "Елегия" от Ангел Заберски-син и  „Две пиеси за струнни инструменти“ от композитора Михаил Пеков.
2021-06-08 09:18:40