Спортни турнири и демонстрации проведе мизийско училище

Спортни турнири и демонстрации проведе мизийско училище

      Седмица на физическата активност и спорта се проведе в ПГ „Васил Левски“-Мизия. Мероприятието бе под мотото „Спортът-здраве и красота“, като всички класове  се включиха активно. Направен бе волейболен турнир между класовете, общоучилищен крос, футболна среща между 10а. клас и сборен отбор на училището, гимнастически упражнения на земя, висилка  и успоредка.

       Сложни гимнастически упражнения, изпълнени с много финес и красота, показа ученикът Мирослав Каменов от 9.б клас. Талантът му на гимнастическите уреди в училището, а така също и на откритата спортна площадка в града,  впечатли учениците и обществеността.

      Особено оспорвано и с много овации мина волейболната среща  между учениците от 10.а  и 11.а. клас. На втори юни, по случай Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, след проведеното училищно тържество,   директорът на училището, инж. Галина Калмушка, награди  първенците,   отличили се в седмицата на спорта. За най-резултатен нападател във волейболния турнир  и спечелено първо място в турнира по шах, заложен в Спортния календар на училището бе награден десетокласникът Борис Минчев. Румен Зорилов пък бе награден за най- активно участие в спортните мероприятия на училището, а за  завоювано трето място на  проведения лекоатлетически крос  във връзка с празника на град Мизия, бе наградена и осмокласничката Памела Врачанска.         Седмицата на физическата активност и спорта бе закрита с изпълнение на  народни хора и танци.  

 


2
3


2021-06-07 10:15:53