„Шанс за всеки“ в Бяла Слатина

„Шанс за всеки“ в Бяла Слатина

Семинар по проект „Шанс за всеки“ на Българската федерация по художествена гимнастика и Министерството на младежта и спорта  се състоя в художествената галерия на  НЧ „Развитие“ в Бяла Слатина. Мариета Дукова- председател на клуб по художествена гимнастика „Академик“ и на Българската федерация по естетическа групова гимнастика разказа пред присъстващите какви са целите на проекта и защо нашия град е един от трите избрани, в които те да бъдат реализирани.

Идеята на проекта е чрез 3-месечен курс на обучение желаещите да се включат да добият умението да организират и ръководят на професионално ниво групи по основна гимнастика, както и да получат знания и умения за практикуване на гимнастически спортове в родния им град. Организираните групи ще бъдат достъпни за всички, независимо от възраст, пол, социално положение и физически възможности.

Г-жа Дукова изрази искреното си желание Бяла Слатина да се превърне в „гнездо“ на художествената гимнастика, поради факта, че дълги години именно тук се провеждаше детския международен турнир по художествена гимнастика за деца до 13 години- „Златен обръч“ .

Един от най-разпознаваемите модели и част от световния фитнес елит- Биляна Йотовска говори за ползите от спортуването и здравословното хранене, взаимовръзката между двете и на какво учи спорта тези, които го практикуват редовно.

Популярната и обичана състезателка по художествена гимнастика - Невяна Владинова, разказа за своя път до залата и подчерта, че трудностите не са малко, но си заслужава, защото спорта оформя характера, учи на дисциплина, толерантност,


1
2
3
4


2021-06-03 19:28:57