Мездренско училище стана победител в лекоатлетически турнир

Мездренско училище стана победител в лекоатлетически турнир

ОУ "Христо Ботев" стана отборен победител в петото издание на лекоатлетическия турнир "Най-добритe" за ученици от I до IV клас, който се проведе в гр. Мездра. Възпитаниците на преподавателя по физическо възпитание и спорт Цветелина Цинцарска събраха най-много точки в комплексното класиране и за втори път, след 2015 г., спечели спортната надпревара. Организатор на събитието, което е от програмата на 47-мите Празници на културата "Мездра-май", бе Община Мездра.

В турнира взеха участие 24 подрастващи атлети от трите градски училища - ОУ „Христо Ботев”, СУ „Иван Вазов” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, разделени в две възрастови групи: I-II и III-IV клас. Съгласно регламента, всеки школски отбор беше съставен от по осем състезатели - по едно момче и момиче от четирите класа в начален етап на обучение.

Участниците се съревноваваха в три дисциплини. Първокласниците и второкласниците премериха бързина и сила в спринта на 40 м, скок от място и бягане на 80 м, а третокласниците и четвъртокласниците - в спринта на 60 м, скок на дължина и бягане на 200 м.
2021-05-18 10:32:11