Спортна седмица откриват в Мизия

Спортна седмица откриват в Мизия

Община Мизия организира "Седмица на спорта", която ще се проведе от 17 до 21 май 2021г. Откриването е с "Ведрина за всички", към която се очаква да се присъединят

всички училища и детски градини на територията на общината, правейки сутрешна физзарядка. На 18 май  от 14:00ч. ще се проведе футболен турнир "Купата на Косаня".

Участие ще вземат ученически отбори от гр. Мизия, с. Гложене, с. Хърлец и с. Крушовица. Турнирът ще се състои на стадиона при ПГ "Васил Левски". Участници в отборите ще бъдат ученици от 5 до 7 клас.

На 19 май  под мотото "Забавни спортни игри", всяка детска градина в общината ще проведе своя спортен празник.

За 20 май е насрочен волейболен турнир край открития фитнес в гр. Мизия. Състезанието ще започне от 13:00 ч. и ще участват ученици от 10 и 11 клас от ПГ "Васил Левски".

На 21 май ще се възроди някогашната традиция на местното население "Расотка със забава". Стартът ще бъде даден от 18 ч. пред сградата на Община Мизия и ще продължи по пешеходната алея до шадравана в парка, където изненада ще очаква всички участници. А до там по самото трасе всички ще имат възможността да се насладят на фото-галерия от "Време-оно". 

 




2021-05-13 10:58:50