Полагат нова хоризонталната пътна маркировка на основните улици в Мездра

Полагат нова хоризонталната пътна маркировка на основните улици в Мездра

Обработват против кърлежи, бълхи и други вредни насекоми зелените площи и детските площадки в град


С цел подобряване на безопасността на движението, служители на Общинско предприятие „Чистота“ започнаха полагане на нова хоризонтална маркировка на основните пътни артерии в гр. Мездра.

Чрез използването на специализирана техника ще бъдат очертани осовите и стоп линии, пешеходните пътеки тип „Зебра“ и направляващите стрелки в районите на кръстовищата по най-натоварените улици в града - „Александър Стамболийски“, „Христо Ботев“, „Янко Сакъзов“, „Патриарх Евтимий“, „Георги Кирков“, „Св. св. Кирил и Методий“, „Петко Славейков“ и др.

Допълнителен надпис „Погледни“ върху пешеходните пътеки, комбиниран с хоризонтални стрелки, сочещи наляво или надясно в зависимост от посоката на движение на автомобилите, предупреждава пешеходците да се огледат преди да пресекат пътното платно.

Паралелно продължава косенето на тревните площи, а от днес стартира аварийно изкърпване на най-проблемите участъци от градската улична мрежа.

Междувременно специалисти от „ДДД Груп - Дезинфекционна станция“ ООД - Враца започнаха обработка против кърлежи, бълхи и други вредни насекоми на общественополезните тревни площи и на детските площадки в гр. Мездра. Профилактичната дезинсекция се извършава с универсален препарат.

Пръскането срещу пълзящите инсекти ще обхване всички съоръжения за игра, както и тревните площи в централната градска част и в пешеходната алея по ул. „Александър Стамболийски“ (в участъка от кръстовището с ул. „Янко Сакъзов“ до кръстовището с ул. „Св. св. Кирил и Методий“).


1
2


2021-05-10 19:40:35