Дават старт на майските празници в Оряхово

 Дават старт на майските празници в Оряхово

В началото на месец май Оряхово и гости на града са в очакване на поредица от културни събития – Майски празници на културата, които са част от Културния календар на Община Оряхово. Празниците ще се проведат от 10 до 14 май 2021 г. За старт на мероприятията организаторите избраха представяне на книгата „Набрах светулки“. Специален гост ще бъде самата авторка – актрисата Красимира Казанджиева. Събитието се организира съвместно с ЦПЛР-ОДК „Л. Живкова“ град Оряхово. Момичетата и момчетата от клуб „Европейски диалог“ и „Тийн приятели“ са подготвили много и оригинални изненади за гостите на вечерта.

На 11 май Исторически музей – Оряхово ще ни зарадва с откриване на изложба „Учебниците на нашите предци“.

В два последователни дни – на 11 и 12 май, любителите на театралното изкуство ще имат възможност да гледат две постановки - авторския моноспектакъл „Падение и изкупление“ на обичаната от поколения българи, актрисата Емилия Радева и „Горката Франция“, с участието на съзвездие от актьори – Катерина Евро, Александър Кадиев, Александър Дойнов, Анелия Луцинова, Фахрадин Фахрадинов.

В четвъртък, 13 май, под надслов „Оряхово в ритми“, Община Оряхово, съвместно с НЧ „Надежда 1871“ ще бъдат домакини на концерт с участието на самодейци от читалища в община Оряхово. Със специалното участие на народната певица Александрина Иванова и гайдаря Венцислав Андонов.

Организаторите са помислили и за ценителите на каменоделството. Професионална гимназия по каменообработване – село Кунино ще представят своите творби, изработени от камък. В същия ден историкът Иван Тренев ще представи книгата си „Г. С. Раковски – 200 години безсмъртие“.

Всички мероприятия са с вход свободен, при спазване на актуалните към момента противоепидемични мерки.
2021-05-07 13:07:42