Дариха кмет с тематична рисунка

Дариха кмет с тематична рисунка

По повод Европейския ден на солидарност между поколенията (European Day of Solidarity between Generations) - 29 април, представители на Ученическите съвети в ОУ "Христо Ботев" и в ИОУ "Св. св. Кирил и Методий" и на Клуб "Приятели-доброволци на БМЧК 2016" при двете градски основни училища се срещнаха с кмета на община Мездра Иван Аспарухов. В непринуден разговор учениците зададоха на кмета въпроси, които ги вълнуват. Сред тях бяха - какво е мнението ви за дейността на Българския младежки Червен кръст, как Ученическите съвети, младежката червенокръстка организация и Община Мездра могат да си сътрудничат взаимно, ще бъдат ли изградени повече съоръжения за игра и спорт в гр. Мездра и т. н.

В знак на уважение посланиците на доброто подариха на Аспарухов тематична рисунка, вдъхновена от Възкресение Христово, а на заместник-кмета Нели Минева - кошничка с великденски яйца, с пожелания за здраве, благополучие, мир и любов. Ръководителят на Клуб "Приятели-доброволци на БМЧК 2016" Христина Иванова дари на Община Мездра паметен плакет, с който беше удостоена през 2018 г. за активна червенокръстка дейност по случай 140 години от създаването на Българския червен кръст.

В подкрепа на движението "Заедно за децата" на Национална мрежа за децата младите добротворци раздадоха на служители в Общинската администрация специална гривничка - символ на грижата за децата в България.


1


2021-05-05 10:13:47