Белослатинска градина с впечатляваща изява

Белослатинска градина с впечатляваща изява

Проведоха заключително събитие по проект „Приятели на децата“ , който се реализира от Сдружение „1 юни“ с партньор ДГ „Незабравка“.

Нашите приятели от „Сдружение „1 юни“ са една от 7 организации в България, които осъществяват проекти с финансовата подкрепа на Фондация „Уникредит“ и Уникредит Булбанк по програма „В подкрепа на детството“.

Проект „Приятели на децата“ има за цел подобряване на говорното и социално-емоционално развитие на 100 деца от основната база на детската градина  в град Бяла Слатина и допълнителните бази в с. Соколаре и с. Тлачене, с участие и на деца от с. Комарево, които посещават детската градина в с. Соколаре. За целта  ДГ „Незабравка“ е оборудвана с театрални костюми и реквизити за учене и пресъздаване на драматизации на приказки. Това е най –цветната идея, която сме осъществявали. Тя идва от детските театрални костюми за децата, пъстрите народни носии и декорите , които оживяха в приказките, с активната подкрепа на учителите от детската градина и родителите. Водещата теза е „Всяко дете заслужава по- добър шанс“ и стремежа на всички беше да създадем едно по-забавно детство за децата. В продължение на 8 – 9 месеца възпитаниците на детската градина разучаваха приказки, които на по-късен етап драматизираха. Всички участници в драматизациите получиха вкусни лакомства и награди – играчки, осигурени от проект „Приятели на децата“.

Събитието уважиха Наталия Костадинова – председател на Сдружение „Първи юни“,  Боряна Петкова – зам. кмет „Хуманитарни дейности и интеграция“, Десислава Стефанова – директор Дирекция „Хуманитарни дейности и интеграция“, директори и учители от детските градини от общината.


2
3


2021-04-29 13:35:09