Червени гледат оставката на Лилов, избират нов областен председател

Червени гледат оставката на Лилов, избират нов областен председател

Днес ще се проведе дългоочакваното заседание на Областния съвет на БСП, което да обсъди изборните резултати. В дневния ред ще бъде и оставката на областния председател Ивайло Лилов. На пресконференция той обяви, че на изборите е постигната основната цел на БСП- свалянето на ГЕРБ от власт, а резултата на БСП-избор на един народен представител определи като приличен.

Причината за свикването на Областния съвет е, че проведеното на 12 април заседание се оказва нелегитимно. На него не са присъствали легитимни представители на 6 общини, както и преизбрания народен представител Анастас Попдимитров и областния шеф Лилов. Това е направило анализа на изборите безмислен, а решаването на кадрови въпроси невъзможно. Заседанието на Областния съвет са напуснали и представителите на червена Мездра, начело с екскмета Събков, което окончателно е провалило кворума.

Какво ще донесе Страстната седмица на червените, ще стане ясно довечера. Със сигурност червените страсти ще се разгорят около загубването на един мандат, но и по вътрешните предателства в левите редици. Ще се намери ли обединителна личност, която да поведе червените напред, предстои да видим.

 
2021-04-28 13:22:30