Откриха детска библиотека в Габаре

Откриха детска библиотека в Габаре

Онлайн педагогическа визита на тема „Книгите – вълшебства без край” се проведе в ДГ „Червена шапчица” в с. Габаре. Тя бе посветена на световния ден на книгата и авторското право. В ситуацията взеха участие децата от задължителна предучилищна група „Звънче“ ( 3 и 4 гр.) със старши учители Боряна Георгиева и Таня Иванова. Целта на ситуацията беше да се стимулира интереса на децата към книгата. Да се развият умения за общуване с книгата. Да се научат децата да спазват определени правила за работа с книга в различни практически ситуации. Да се насочат децата към занимания с книгата, като източник на знания, предаване на опит.

В ситуацията беше представена презентация, от която децата научиха за издаването на първите книги, как се наричат хората които пишат книгите, къде се печатат, какво е издателство, къде могат да се закупят книгите, от къде могат да се вземат да се прочетат и отново да се върнат.

Последва драматизация на приказката „Червената шапчица“ с кукли за ръка. Децата показаха, че знаят много приказки наизуст. Децата научиха и правила, които трябва да спазват при използването на книга- да не се драска, да не се къса, да не се прегъват листата, да се пипат книгите с чисти ръце и т.н.

През седмицата на четенето децата с помощта на учителките измислиха своя приказка, която нарисуваха в картини. По време на ситуацията малчуганите обединиха рисунките, разказаха приказката по тях, измислиха заглавие  и корици и създадоха своя книжка.

Ситуацията завърши с посещение в новосъздадената библиотека в детската градина от екипа на детското заведение. Тя разполага с много детски книжки.

 


1
сн.
сн.4


2021-04-26 10:23:55