Мирослав Павлов: Гласувах за БСП с отвращение

Мирослав Павлов: Гласувах за БСП с отвращение

"По яке не се регистрира листа за изборите", коментира Павлов.

 

38-годишният Мирослав Павлов е от Мездра. Вече 20 години е член на БСП. Има прекрасно семейство. Баща е на 2 деца, със собствен бизнес, учител и журналист. Разговаряме с него за актуалната политическа обстановка в момента.

 

 

Как ще коментирате изборните резултати на БСП в национален мащаб и на областно ниво?

Резултатите са следствие от това какво доверие буди дадена политическа партия в обществото! Ще отворя една скоба, че по никакъв начин не подценявам купения и корпоративен вот, но това само подсилва даден резултат, а не го съставя.

БСП получи звучен шамар, както на национално, така и на областно ниво. Големият въпрос е ЗАЩО се стигна до тези резултати. Отговорът е един. Неадекватна политика, силова намеса в избора на ръководни органи в местните структури на БСП, както и неадекватните водачи на листи. Липсата на модерни послания, излъчени от левицата, също доведе до неразпознаване на БСП като алтернатива на управляващите! Все грешки, които ако се анализират, ще се види, че всяка една от тях е довела до загуба на доверие в дадена група от обществото. Ивайло Лилов постъпи достойно като подаде оставка! Така се прави!

Ще продължи ли да спада доверието в БСП?

Категорично да! Ако се стигне до бързи избори, доверието в левицата ще спадне с още 3-4%! Ръководството я превърна в ЛИДЕРСКА, а БСП никога не е била и няма да бъде такъв тип партия! Смятам, че съвсем скоро нормалността ще се върне, но това ще стане след като Корнелия Нинова си отиде и на нейно място седне човек от новото поколение в БСП, с нови идеи и уважение към колективните органи в партията. И преди да ме попитате има ли такъв човек, ще кажа, разбира се, че има! Крум Зарков, Станислав Владимиров, Деница Златева... има много умни и достойни хора в БСП, все още!

Трябваше ли Корнелия Нинова да се оттегли от председателското място още след като БСП вместо втора, стана трета политическа сила в страната?

Третото място е позорно за БСП след подобно управление, от което излезе страната! Проблемът е, че с подобно поведение на Председателя на БСП, партията продължава да се срива! Имал съм лични разговори с Корнелия Нинова и смятам, че е умна жена. Какво се случи, че в последната година така се промени, нямам идея, само тя си знае! Но е видно, че остана сама, обградена е от една шепа послушковци, което носи само загуба и позор. Още вечерта на 4-ти април трябваше да подаде оставката си, защото в предизборната кампания, ТЯ даде заявка БСП да е първа политическа сила, даже личният и социолог показа проучване, в което БСП води с 4% пред ГЕРБ! Не е късно да излезе да се извини и да си тръгне! Но пак ще кажа, БСП ще я преживее и нея!

Брошката в управлението на Корнелия Нинова в БСП е БСТВ. Създаде се телевизия, за която бяха похарчени милиони, тук ще замълча, защото темата е дълга, ще кажа само това, че тази телевизия не е ЛИЧНА на Корнелия, а е на всеки един социалист. Тя превърна БСТВ в своя пропагандна машина! Темата мога да я продължа до безкрай.

Дали някой в партията очакваше, че “Има такъв народ” ще ги измести по изборни резултати?

Аз лично очаквах. Това е нов проект и обра повечето от протестния вот. ИТН не е мимолетен проект и не бива да бъде подценяван, не говорят много, но действат смело. Тепърва ще разгърнат своята политическа мощ. Аз не подценявам нито една политическа партия в това число и ГЕРБ. Друг е въпросът, кой с какво е по-полезен на обществото ни.

Защо листата на БСП загуби един мандат?

Тук бих искал да замълча, но.... Абсолютно неадекватна листа, и ако се направи анализ ще се видят грешките, много е лесно! Честно да Ви кажа, очаквах и да нямаме народен представител от коалицията ни! Ще кажа, че по яке не се регистрира листа с народни представители, грозно е, а чакаме да ни представлявате- по дрехите посрещат, по акъла изпращат. Аз гласувах за БСП с отвращение! Но нека да спрем дотук.

Защо в миналия мандат имаше отцепници от партията, като например Николай Иванов?

Аз уважавам Николай Иванов и той си знае защо направи този ход! Мисля, че с напускането си от БСП не можем да променим нищо, нито аз, нито той. Трябва да останем, за да успеем да я променим, а това става само отвътре.

Не е ли време от червената партия да дадат поле на изява на по-млади, но доказали се личности?

Вечната битка в БСП е млади и стари. Няма такава битка, защото има можещи и неможещи хора! Питате ли се в Мездра защо загуби БСП? Защото отново на национално ниво партията се присвои и се превърна в еднолична фирма, не може така! Изгубиха се подготвени кадри. Кадровата политика и на местно, областно и национално ниво е пълна НУЛА! Защо да идват хората при нас, ЗАЩО?!? Като си млад човек, до 50 години, ха-ха, да лепиш плакати и да пляскаш по събрания. Вече младите хора са подготвени, четящи и можещи и когато си на 30-35-40 години и не си готов за заместник-кмет, а си готов за кмет и това трябва да се разбере от „едноличните ни лидери“! Време е!

Наскоро поста областен лидер на БСП напусна Иво Лилов. Какви бяха причините според Вас?

Иво постъпи достойно, като подаде оставка! Може би щяха да го отстранят! Аз бях част от екипа му в началото! Проблемът е, че се опита да се хареса на всички. Да си областен председател си трябва тежка ръка и понякога трябва да си рязък, за да си знае всеки мястото! Защото има едни викащи хора, които губят избор след избор, но са най-шумни, а трябва да са безмълвни!

Венцислав Василев бе избран за областен лидер, това добър ход ли е? Мнозина твърдят, че гласуването е нелегитимно?

Аз лично смятам, че трябва да се прегласува изборът, за да се легитимира категорично, но това е мое мнение! Василев има една задача и тя е да обедини партията на областно ниво. Ако не успее, ще трябва да последва действията на Иво Лилов с оставката! Но нека се даде шанс, да заработи като председател и да видим! Успех му желая!

Би ли могла БСП да управлява страната, ако получи мандат за това и кои трябва да са приоритетите за Северозапада?

БСП ще получи мандат от Президента, ако ИТН не направи правителство, но Левицата е в изолация, тя е нежелан партньор! Аз се дразня вече, като използваме Северозапада като нарицателно! Ние сме част от България, част от ЕС, не трябва да желаем нещо различно! Гетото на ЕС, както ни наричат, е обидно! С една модерна и работеща здравна реформа, сигурност и интеграция на малцинствата и икономическото състояние ще се подобри, и начинът на живот на нас, живеещите тук!

 

Интервю на Силвия СИМЕОНОВА

 
2021-04-23 11:41:35