Златен, четири сребърни и един бронзов медал за Компас

Златен, два сребърни и един бронзов медал за Компас

Карате клуб Компас /Монтана/ взе пълен комплект от медали на държавното първенство в столичната зала „Арена Армеец”. Състезанието се проведе в два дни, а Компас разчиташе на 13 каратеки. В първия ден, при момичетата родени 2009 година, Сияна Тихолова стана шампионка на ката и взе вицешампионска титла на кумите на 35 кг.  При момчетата родени 2010 година на ката, категория 50 кг, Искрен Кънов е със сребро, а бронзът е за Латинка Гръбчева на ката, момичета родени 2009 година.

Александра Джамбазка, Деница Ваньова и Димана Лилова загубиха репешажите в своите категории и не успяха да се преборят за медал. Извън борбата за призовите места останаха Цветина Георгиева на ката и Владимир Борисов на кумите.

Сребърни медали на следващия ден във възрастовата група джуниър на кумите спечелиха Петър Петров, категория 61 кг и Борислав Борисов, категория 68 кг. Без медали от състезанието се завърнаха Иван Димитров и Стефан Богданов.

"Като цяло, не лош резултат, отчитайки ранга на състезанието и факта, че за част от състезателите това бе първо подобно състезание. Някои от децата се представиха много добре, други не бяха на очакваното ниво, но така е със състезанията - винаги има победител и загубил. Ще направим анализ, ще потърсим грешките и ще търсим подобрение за следващите турнири. На прав път сме и знаемq че децата могат още. Бъдещето ще покаже", сподели треньорът Георги Георгиев – Бомбата, който участва на ката при мъжете.


1


2021-04-22 10:16:52