Кмет награди победители в турнир по шах в Бойчиновци

Кмет награди победители в турнир по шах в Бойчиновци

Монтански шахматисти спечелиха първите три места на турнира по шах мат организиран от община Бойчиновци. Еднодневната надпревара събра 26 приятели на този спорт в читалище „Възраждане 1932“. Участниците бяха приветствани от заместник-кмета на общината Таня Петрова. Традиционният турнир се проведе по тъй наречената „Швейцарска система“. С равен брой точки 5.5 на първите две места се наредиха Ангел Младенов и Боби Ставров, трети е кореспондентът на БТА Цветомир Цветков, и тримата от Монтана.

Кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев връчи парични суми и грамоти на призьорите и благодари на участниците в турнира от Монтана, Берковица, Враца, Бойчиновци и селата на общината.

Организаторите раздадоха и индивидуални награди на местни участници - Георги Трайков, Даниел Младенов, Бисер Киров и Йордан Игнатов. Отличени бяха и ветераните: Петър Тодоров, Владимир Владимиров и Венцислав Георгиев, както и двамата най-млади участници.

Турнирът по шах в Бойчиновци е традиционен и се прави за Великден за осма година. 2020 не се състоя, заради пандемията от коронавирус.


1
2
3
4
5


2021-04-18 19:22:47