Ученици от Берковица с награди от състезанието „Знайко“

Ученици от Берковица с награди от състезанието „Знайко“

За поредна година ученици от 2.ОУ „Христо Смирненски“ печелят награди в областния кръг на състезанието по информационни технологии „Знайко“. Грамота за отлично представяне получи Георги Георгиев от 4.а клас за своя проект на тема „Професиите в миналото, настоящето и бъдещето“. Четвъртокласникът се класира в група „А“ за националния кръг на надпреварата. Емилияна Георгиева, с проект на тема: „Световен ден на съня“, и Петър Проданов, с интерпретация на темата „Полезни и незаменими изобретения“, само с разлика от няколко точки, също ще се състезават за награда в националния кръг на състезанието по ИТ.

За изготвянето на проектните задачи учениците, ръководени от своя преподавател Петя Христова, използваха и умело комбинираха различни приложни програми и крайният резултат, и при тримата, бе впечатляващ.

Часовете и извънкласните занимания по ИТ, в резултат на които се създават знаещи и можещи съвременни личности, от много години са приоритет в обучението във 2. ОУ „Христо Смирненски“ - Берковица.
2021-04-09 13:27:31