Разбиха нарколаборатория в село Говежда

Разбиха нарколаборатория в село Говежда

Модерна нарколаборатория разкриха полицаите от Монтана. Тя е била разположена в бивш свинарник в околностите на село Говежда, община Георги Дамяново. “Съоръжението е за отглеждане на индийски коноп. Установени са 600 растения, 1300 малки растения за разсад, 340 растения с височина от 3 до 140 сантиметра и 18.5 кг суха маса”, поясни директорът на ОД на МВР Монтана старши комисар Пламен Томов. Образувани са две досъдебни производства. “Оборудването е впечатляващо, модерно, създадени са всички необходими условия за отглеждане на такива растения. Двете сгради са с площ от около 300 кв.м. Едната се е използвала за отглеждане на разсад. На място са открити пакетираща машина, кантар. Стойността на наркотика и оборудването се установяват”, поясни окръжният прокурор Росен Петков.

Разследването за нарколабораторията е на полицията. Според тях тя е работила поне от половин година. В момента на акцията на място не са открити хора. Установяват се извършителите. Имотът се намира извън регулация. Сградите са обрасли в растителност. Мястото не се е посещавало често.

През последната половин година това е третата нарколаборатория в региона. Преди това бяха открити в Бойчиновци и село Киселево. Установени са собствениците на двете лаборатории. Между трите нарколаборатории няма връзка, смятат от полицията в Монтана.

 
2021-04-07 12:29:42