Най-добрите педиатри на Враца преглеждат в модерен център

Най-добрите педиатри на Враца преглеждат в модерен център

Модерният център по детски болести „СилвиМед“ работи вече една година във Враца. В него пациенти приемат едни от най-добрите и квалифицирани лекари. Сред тях са педиатрите д-р Кристина Симеонова,  д-р Камелия Гетова, д-р Василка Горнишка, както и  д-р Георги Цветков, който е и  детски кардиолог. Управител е младият педиатър д-р Силвия Федева, която също преглежда малчугани. Центърът работи с направления за педиатър, както и срещу заплащане.

„В нашия център родителите могат да получат на едно място високоспециализирана педиатрична медицинска помощ. Разполагаме с възможност освен за прегледи и за различни лабораторни изследвания, които правим тук на място - пълна кръвна картина, CRP, урина, бърз антигенен тест за COVID, комбиниран с грип тип А и Б. При необходимост тук се извършват ехографски изследвания и ЕКГ, както и различни манипулации, наблюдение и мониториране на деца“, разказва д-р Федева. 

Сред болните се установяват и малчугани заразени с коронавирус. 

„При голям процент от децата болестта преминава неразличимо от повечето  вирусни инфекци - с повишена температура кашлица, с хрема, с повръщане.  В някой случаи дори не се разбира, че са преболедували коронавирус. Едва след като родителите се тестват става ясно, че и малчуганите са били заразени. Така е при повечето ни малки пациенти, но имаме и такива, при които се налага   хоспитализация.”

Младата лекарка дава дежурства и в детското отделение на врачанската болница, където е обособен  и сектор за лечение на заразени с коронавирус деца. Осигурен е и достатъчен на брой персонал, за да протичат нормално работния процес.

„Нека хората да спазват мерките. Да носят маски, ясно е че когато сме у дома няма как да се пазим един друг и да спазваме дистанция по между си, но на обществени места нека бъдем разумни. Хранителните магазините където има струпване на хора са много опасни, тях никой не затвори, но виждаме как всеки пипа навсякъде, на касите не се спазват съвсем мерките и изобщо това са едни от най-опасните места за заразяване, които трябва да се посещават с повишено внимание. Учениците и детските градини трябваше да са последните, които да бъдат затворени в страната ни. Децата са тези, които пострадаха най-много психически от всичките тези локдауни“, подчертава лекарката. 

   30-годишният лекар Силвия Федева е инициатор на създаването на медицинския център. Целта и е да приложи знанията и уменията си не в столицата, а в родния си град. Година след отварянето му, въпреки трудностите заради пандемията е категорична, че не би се поколебала къде да бъде той. 

 Д-р Федева има интереси в областта на детската пулмология, от м.януари 2021г. тя  вече е докторант към Детската клиника на Александровска болница. Има и свежи идеи за развитието на центъра. В момента се търси семеен лекар готов да отвори практика в „СилвиМед“. Обмисля се и периодично да се канят специалисти от страната, които да преглеждат врачанските деца. 

В центъра е разкрит и имунизационен център, в който се поставят ваксини срещу COVID-19.

СилвиМед“ се намира в административното крило на Автогара-Враца. Работното време е гъвкаво и за удобство на родителите е от 9 до 13 часа и от 16 до 20 часа от понеделник до петък. Медицинския център разполага с модерна  апаратура, за да предложи качествена медицинска услуга на родителите и техните болни деца.

За преглед в „СилвиМед“ e препоръчително предварителното записване на час на номер: 0890345666, с оглед извънредната ситуация около разпространението на коронавирус в страната. По този начин ще се осигури достатъчно време за дезинфекция между прегледите на децата.

 


2


2021-04-07 12:00:21